Türelem...

2012.08.31. 21:08

Péld. 19:11. Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.

" A szeretet két olyan pillérre épül, amelyek leginkább meghatározzák annak lényegét. Ezek a pillérek a türelem és a kedvesség. A szeretet minden más jellemzője ennek a két alaptulajdonságnak a gyakorlati megnyilvánulása. A te kihívásod (és leginkább az enyém!) is pontosan ezzel kezdődik. A türelemmel.

A szeretet arra fog ösztönözni, hogy türelmes személlyé válj. Amikor a türelmet választod, akkor egy negatív körülményre pozitív módon reagálsz. 

A türelem azt jelenti, hogy eldöntötted, hogy uralkodsz az érzelmeiden, és nem engeded, hogy azok uralkodjanak rajtad, és azt mutatja, hogy megfontolt vagy ahelyett, hogy a gonoszért gonosszal fizetnél.

A türelem bölccsé tesz. Nem ítélkezik elhamarkodottan, hanem meghallgatja, amit a másik ember mond.

A türelem segít abban, hogy megengedd a társadnak, hogy egyszerűen csak ember legyen. A türelem felfogja, hogy mindenki követ el hibákat. Amikor a másik hibázik, a türelem úgy dönt, hogy több időt ad neki hibája helyrehozatalára, mint amit megérdemelne. A türelem képessé tesz arra, hogy kapcsolatod nehéz időszakaiban is mindvégig kitarts ahelyett, hogy a feszültség következtében megfutamodnál, " (Kendrick - Merj szeretni)

Újra kezembe akadt ez a könyv, és bár már olvastam, és úgy gondoltam megfelelően áttanulmányoztam már (gondolatban megjelent egy pipa a cím mellett), már rögtön az első fejezet megszégyenített. Pontosan arra mutatott rá, amiben talán a legnagyobbat hibáztam, és amely legfőbb "széria" hibám, a türelmetlenségre. Korábban bizonyos vágyaim teljesen uraltak (pedig nem feltétlenül voltak rossz vágyak), és ez türelmetlenné tett. Aztán kértem Istent, hogy formáljon. Azt éreztem, hogy ez a tulajdonság annyira erős bennem, hogy sosem fog megváltozni. Nem mondom, hogy most már teljesen türelmetlenség mentes vagyok, de formálódom.

A bejegyzés trackback címe:

https://boro.blog.hu/api/trackback/id/tr834742992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása