Teljes átalakulás

2013.01.29. 16:50

Az alább olvasható kis elmélkedés a Csendes Percekből származik. Mindannyiunknak át kell esnünk a teljes átalakuláson, hogy igazán olyan emberekké váljunk, akiket Isten használ, hogy el tudjuk végezni azokat a jó cselekedeteket, amire Isten hív. De vissza nézve hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egykor még mi is olyanok voltunk, mint azok akik most pete, lárva, vagy báb formában vannak (ez csak egy állattani hasonlat, semmi egyéb!). Pedig talán rajtunk is sokat dolgozott Isten formáló keze, hogy változzunk, érlelődjünk, tanuljunk. Azt kívánom, bárcsak láthatnám, ahogy Isten sok ember életében elvégzi ezt a munkát, akik az Ő követése mellett döntenek. A többit olvassátok szeretettel:

Ef 2,1-10.

1 Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, 2 amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. 3 Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. 4 De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, 5 minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - 6 és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, 7 hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. 8 Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; 9 nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. 10 Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.


PILLANGÓ

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Láttad már, hogyan bújik ki a pillangó (lepidoptera) a bábjából? Ez egy szenvedéssel és kínlódással teli folyamat. 
Az, aki nem érti a szenvedés célját, lehet, hogy segítő szándékkal kivágná a bábot. Így könnyebb lenne kibújni a pillangónak, viszont akkor a pillangó fejletlen lenne, és sosem repülne. A küzdelem hozzátartozik a folyamathoz, hogy erős szárnyakat növesszen. 
Lelki életemet tekintve több évig úgy éreztem magam, mint egy pillangó beszorulva a bábjába - világi értékek, gondolkodás és szabályok bábja volt ez. Emésztett a kisebbségi érzés, félelem, és kudarc, szenvedéssel teltek napjaim. Mégis, ha ez a lelki átalakulás megrövidült volna, gyenge, felszínes keresztyén élet lett volna az eredmény. 
Amikor elfogadtam Krisztust személyes Megváltómnak, új teremtés lettem. Lassan, mint egy felfelé törekvő pillangó szabaddá lettem - Krisztusban lelki szabadságot találtam. 
Krisztus azt szeretné, hogy minden követője a régi természet terheitől megszabadulva erős szárnyakat növesszen, hogy szabadon repüljön új teremtésként Krisztusban.

Imádság: Drága Urunk, adj erőt és bátorságot, hogy lelki szabadságra nőhessünk fel. Ámen.

A szabadság íze minden szenvedést megér. 
Sandra Hastings (Rheinland-Pfalz, Németország)

A bejegyzés trackback címe:

https://boro.blog.hu/api/trackback/id/tr805051430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása