A szeretet próbája

2011.06.02. 21:18

 Szeretted volna már valaha felmérni érzelmeid milyenségét? A szeretet DNS vizsgálata? Pál ajánl egy módszert: " A szeretet...nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal" (1Kor:13,6).

El akarod választani a hamisat a valóditól, az utánzatot az igazitól? Tudni akarod, hogy igazi szeretet-e, amit érzel? Akkor kérdezd meg magadtól: A helyes viselkedésre biztatom a másikat? Mert az igazi szeretet nem örül más emberek bűneinek, de örül az igazságnak. 

Fel akarod mérni szereteted mélységét valaki iránt? Hogyan fogadod, amikor sikert ér el? Örülsz? Vagy féltékeny vagy? És amikor elbukik? Szerencsétlenség éri? Valóban sajnálod? Vagy titokban örvendezel?

Az igazi szeretet megváltoztatja az embereket. Nem változtatott meg Isten szeretete? Nem voltál vak, mint a rabok? Nem láttál túl a síron. Nem láttad célodat az életben, amíg az Úr meg nem mutatta. Nem is hallottál. A füled természetesen működött, de a szíved nem értette meg. És mindenek előtt megszabadított. Szabad vagy! Szabadon megszökhetsz. Szabadon megkeményítheted a szívedet. Szabadon eltűnhetsz a mellékutcákban, és elbújhatsz a kukák mögött. Mégsem teszed. Vagy ha mégis, visszajösz. Miért?

Mert így soha sem szertett senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://boro.blog.hu/api/trackback/id/tr672952656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása